You Are Here: Home » Cultură » Centrul Cultural Călărași/Piesa de teatru ”Angajare de clovn” se reprogramează

Centrul Cultural Călărași/Piesa de teatru ”Angajare de clovn” se reprogramează

Print Friendly, PDF & Email

14483757_10154022792033284_767253395_nCentrul Cultural Județean Călărași, anunță reprogramarea piesei de teatru ”Angajare de clovn”, programată inițial în data de 04 Octombrie 2016, pentru data de 06 Octombrie 2016, începând cu  ora 18:00.

Spectacolul “Angajare de clovn”, scris de celebrul dramaturg român Matei Vişniec, în regia lui Daniel Bucur, distribuția: Ionel Mihăilescu, Magda Catone și Paul Chiribuţă, face parte din stagiunea de spectacole “Toamna Culturală” și se va desfăşura în Sala  „Barbu Ştirbei”.

Sinopsis:

     Trei clovni, parteneri din tinereţe, se regăsesc într-o sală de aşteptare pentru o audiţie. Sunt bătrâni, depăşiţi şi în aşteptarea disperată a cuiva care să-i angajeze. După bucuria revederii, intervine angoasa competiţiei. Nicollo, Filippo şi Peppino se luptă pentru o slujbă incertă. Fiecare, convins de talentul său artistic, încearcă să se impună în faţa celorlalţi.

            Toate armele sunt folosite de către cei trei clovni la pensie: intimidarea, ipocrizia, trădarea, răutatea, batjocura, violenţa. Ei sunt, pe rând, victime sau atacatori într-o lume absurdă, fără ieşire, cu accente beckettiene: absurditatea situaţiei, dar şi a limbajului naşte situaţii comice, în înlănţuiri nesfârşite.

            Se refugiază în  amintiri pentru a uita de angoasa situaţiei actuale, retrăind numere de clovnerie executate împreună cu succes. Încearcă astfel să scape de realitatea crudă: acum nimeni nu are nevoie de ei. Prietenia ce-i leagă nu reuşeşte să estompeze setea de a fi recunoscut drept cel mai bun.

Număr de accesări 84

About The Author

Number of Entries : 666

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top