You Are Here: Home » Actualitate » Călărășenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Marinei

Călărășenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Marinei

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași organizează, și în acest an, Ziua Marinei, prin activități specifice și tradiționale, în data de 15 august, în Parcul Central, pe malul Borcei, dar și pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4.

Ziua Marinei va începe prin oficierea slujbei de către PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (Volna), la ora 08.00.  Soborul de preoți se va deplasa apoi, la 10.30, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde va oficia o slujbă de de pomenire și unde se vor depune coroane de flori din partea instituțiilor și organizațiilor din municipiul și județul Călărași.

Activitățile în Parcul Central vor începe la ora 10.00, printr-un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Între orele 11.30 și 13.00 se vor desfășura jocurile tradiționale, după cum urmează:

  • parada navelor;
  • nunta marinărească;
  • desene pe asfalt;
  • concurs de bărci cu rame;
  • concurs ambarcațiuni caiac-canoe și canotaj;
  • concurs de înot;
  • școndru;
  • concurs de prinderea rațelor.

Anul acesta, ca o noutate, călărășenii, atât copii, cât și adulți, sunt așteptați să participe la jocuri distractive ce vor avea loc, între orele 16.00 și 18.00, pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4. Distracția și voia bună vor fi principalele ingredient ale jocurilor organizate de Primăria Municipiului Călărași pe cele două plaje.

Ziua se va încheia pe terenul de sport din Complexul Hestia Park, cu finalele Cupei Marinei la Minifotbal, ce se vor desfășura între 20.00 și 22.00.

 

 

 

 

Număr de accesări 58

About The Author

Number of Entries : 826

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top