You Are Here: Home » Actualitate » Au comis înşelăciuni prin metoda ,,accidentul” şi au fost reţinuţi de poliţişti

Au comis înşelăciuni prin metoda ,,accidentul” şi au fost reţinuţi de poliţişti

Print Friendly, PDF & Email

metoda accidentulPoliţiştii din Călăraşi au reţinut trei persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”.

La data de 31 martie 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru acţiuni Speciale Călăraşi, Poliţiei Oraşului Budeşti şi al funcţionarilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au efectuat percheziţii într-un  penitenciar, pe raza oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi şi în municipiul Bucureşti pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea de înşelăciuni prin telefon.

În urma unui complex de investigaţii şi de cercetare, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale au identificat trei persoane care, în perioada ianuarie – februarie 2016, ar fi înşelat mai multe persoane, din judeţul Călăraşi, prin metoda “accidentul”.

În sarcina celor patru bărbaţi, cu vârste între 28 şi 52 ani, dintre care unul se afla în executarea unor pedepse privative de libertate, s-a reţinut comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, victimele fiind persoane de 55 – 76 ani, din judeţul Călăraşi, care ar fi fost înşelate cu sume de la 2000 la 12.000 lei.

Aceştia contactau telefonic victimele, recomandându-se a fi medici şi le anunţau că rudele lor ar fi fost implicate în accidente rutiere şi le solicitau anumite sume de bani, pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale.

Faţă de cei trei bănuiţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune. Poliţiştii vor efectua astăzi propuneri de arestare preventivă a acestora.

Cercetările sunt efectuate în continuare pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

 

Număr de accesări 273

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top