You Are Here: Home » Actualitate » Angajaţii, din cadrul DGASPC Călăraşi, au început protestele pentru salarii decente

Angajaţii, din cadrul DGASPC Călăraşi, au început protestele pentru salarii decente

Print Friendly, PDF & Email

greva-1greva-2 Miercuri,  12 octombrie, peste 100 de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC ) Călăraşi au fost în grevă japoneză. În calitate de membri ai Grupei Sindicale din cadrul Uniunii Sanitas Călăraşi, aceştia au protestat, având la mâini  banderole tricolore. Aşa cum a precizat liderul de sindicat, Georgeta Niţă, revedincările pentru care angajaţii din  cadrul DGASPC protestează, vizează creşterea salarială.

„Salarizarea în sistemul de Asistenţa Socială are nivelul cel mai scăzut din întregul sistem bugetar din România şi omiterea angajatilor din Asitenţa Socială, în cadrul  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 20/2016.  Exista un mare deficit de personal în cadrul centrelor sociale, ceea ce duce la un volum mare de muncă şi efectuarea de ore suplimentare care nu se pot compensa cu timp liber  corespunzător.  Există sporuri diferenţiate între unităţ i cu acelaşi specific, precum şi  dificultatea efectuării de expertize  ale locurilor de muncă pentru stabilirea concreta a acestor sporuri. Vrem o noua lege a salarizării unitare prin care să se elimine inechităţile  și disfuncţionalitaţile salariale. Vrem un nou Regulament de sporuri, specific unităţilor de asistenţă sociala. Sporurile să se acorde la salariile de baza actuale.”, a menţionat  Georgeta Niţă.

Evenimentul sindical din cadrul DGASPC Călăraşi, de miercuri, 12 octombrie a deschis seria protestelor. Astfel, pe 19 octombrie va avea loc o  grevă de avertisment cu încetarea activității timp de 2 ore între orele 8 şi 10,  cu precizarea că se vor respecta prevederile legale privind asigurarea urgențelor și a continuității activității cu 1/3 din personalul angajat. Iar pe 31 octombrie, angajaţii din asistenţa socială vor fi  grevă generală.  greva-3

Număr de accesări 1.431

About The Author

Number of Entries : 1178

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top