You Are Here: Home » Actualitate » Alitrans/ Investiție de 3,6 milioane lei, în transportul local

Alitrans/ Investiție de 3,6 milioane lei, în transportul local

Print Friendly, PDF & Email

Operatorul de transport local Alitrans a achiziționat, recent, patru autobuze noi, cu motorizare Mercedes diesel Euro 6. Vineri, 15 februarie, acestea au fost prezentate, oficial, mass-mediei locale și conducerii Primăriei Municipiului Călărași.
Fiecare autobuz oferă 27 locuri pe scaune și 68 în picioare și un scaun rabatabil pentru persoane cu handicap locomotor. Autobuzele sunt echipate cu rampă manuală pentru persoanecu handicap locomotor, cu spații destinate călătorilor cu acest tip de handicap, a câinelui deînsoțire pentru persoane cu dizabilități de vedere, precum și cu un spațiu destinat transportuluipersoanelor însoțite de copii mici. Autobuzele sunt încălzite cu convectoare laterale și cuaeroterme, beneficiind și de aer condiționat.
În fiecare autobuz sunt amplasate monitoare LCD pentru difuzare de materiale, stații de amplificare dotate cu microfon, camere video interioare și exterioare, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, existând și posibilitatea conectării ulterioare la un dispozitiv Wi-Fi.

Investiția operatorului de transport se ridică la 3,6 milioane lei.

”Felicit operatorul de transport local pentru această investiție. Așa cum am tot adus în atenția călărășenilor, cea mai importantă parte a portofoliului nostru de proiecte cu finanțare europeană pe Axa 4.1, destinată mobilității urbane, este menită să încurajeze folosirea transportului public de călători. Cu ajutorul fondurilor europene care ne stau la dispoziție, vom achiziționa patru autobuze hibrid, vom moderniza stațiile de călători, vom introduce un sistem de e-Ticketing, vom amenaja două terminale intermodale la Siderca și la ieșirea spre Modelu și, nu în ultimul rând, vom moderniza calea de rulare a traseului nr.1, adică toată strada București. Călărășenii vor călători, în viitorul apropiat, în condiții de transport public local net superioare!”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Număr de accesări 25

About The Author

Number of Entries : 873

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top