$
You Are Here: Home » Actualitate » Alegeri, 9 decembrie, Călărași: Au fost întocmite trei dosare penale

Alegeri, 9 decembrie, Călărași: Au fost întocmite trei dosare penale

Print Friendly, PDF & Email

În ziua de 09 decembrie a.c., până la ora 18,00,la Comandamentul OperaţionalJudeţean Călăraşi au fost înregistrate 7 sesizări privind posibile încălcări ale legii, în legătură cu desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatului.

În urma primelor verificări efectuate de poliţişti, au fost întocmite trei dosare penale pentru tentativă de mită electorală, violarea secretului votului şi pentru violare de domiciliu. Poliţiştii au aplicat şi o sancţiune contravenţională pentru continuarea propagandei electorale.

Cu privire la alte 3 sesizări, vizând îndemnul de a vota în favoarea unui anumit candidat, continuarea propagandei electorale sau transportul cetăţenilor la vot cu diverse autovehicule, sunt efectuate verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc sau nu elementele constitutive ale vreunei fapte de natură contravenţională sau penală.

La nivel național,  un număr de 370 de sesizări astăzi, 183 în mediul urban şi 187 în rural, au fost primite până la ora 17.00 de reprezentanţii MAI, 41 dintre acestea fiind pentru contravenţii, cele mai multe în judeţele Dâmboviţa şi Gorj, informează MAI.Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru contravenţiile constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.600 de lei, cele mai multe fiind date în Dâmboviţa şi Gorj.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că se efectuează verificări în 35 de cazuri de posibile infracţiuni, dintre care 17 se referă la mita electorală.

Pe de altă parte, MAI precizează că duminică, 9 decembrie, zi în care serviciile de evidenţă a persoanelor au un program de lucru cu publicul până la ora 21:00, au fost eliberate 13.738 de acte de identitate, din care 1.303 pentru Capitală şi 12.435 pentru judeţe.

Număr de accesări 68

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top