You Are Here: Home » Politică » ALDE/Este exclusă orice alianţă electorală cu PNL

ALDE/Este exclusă orice alianţă electorală cu PNL

Print Friendly, PDF & Email

aldeObservând tot felul de intoxicări induse publicului de politicieni care nu mai au ce declara, fac precizarea că ALDE exclude orice alianţa preelectorală şi că va participa cu candidaţi proprii la alegerile locale din 2016.

Aşa cum a declarat, în mai multe rânduri şi domnul Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, este exclusă orice alianţă electorală cu PNL, câtă vreme este membru al familiei Populare Europene(PPE), schimbându-şi, peste noapte, în 2014, doctrina şi orientarea politică.

Mai mult decât atât, la Călăraşi, este exclusă orice variantă de colaborare cu actualul preşedinte al PNL, domnul Filipescu, în sensul formării unei majorităţi care să-l susţină pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, deoarece, fără nicio motivare publică, în afara setei de putere, a încălcat atât înţelegerile politice cât şi votul cetăţenilor, eliminând din conducerea Consiliului Judeţean, în toamna anului 2014, partenerii de alianţă.

Considerăm că încercarea PNL de a mima o posibilă viitoare alianţă cu ALDE, se înscrie în categoria “diversiuni” şi trebuie percepută ca atare.

Totodată, considerăm că schimbarea echipei domnului Filipescu, a noului PNL, de la conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi, reprezintă o necesitate pentru judeţul Călăraşi , o revenire la dezbaterea democratică asupra priorităţilor de dezvoltare ale judeţului, în urma căreia să fie satisfăcut interesul public, nu cel personal, sau de partid, al unora.

Aşa cum am văzut şi am trăit, există momente când schimbarea este absolut necesară şi înlăturarea unui regim înseamnă revenirea la democraţie şi la normalitate. Judeţul Călăraşi are nevoie de normalitate şi dezvoltare durabilă, nu de jocuri politice făcute prin majorităţi de conjunctură.

Conducerea judeţului trebuie să revină la cetăţeni, deciziile să fie responsabile, nu controversate, să fie transparente, nu luate în culise, discutate în şedinţă publică, nu în sediul de partid.

Sper că toate partidele politice aflate în opoziţie, azi, în judeţul Călăraşi, să perceapă această necesitate ca şi noi, cei din Filiala Călăraşi a ALDE.

 

Bogdan Georgescu,

Preşedinte Filiala Călăraşi a ALDE

Număr de accesări 251

About The Author

Number of Entries : 758

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top