You Are Here: Home » De interes » Agenții economici, prezenți la Târgul de Toamnă, vor fi luați la control

Agenții economici, prezenți la Târgul de Toamnă, vor fi luați la control

Print Friendly, PDF & Email

Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi aduce la cunoştinţa agenţiilor economici, participanţi la Târgul de Toamnă, obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă (Legea nr. 53/2003 republicată – Codul Muncii şi Hotărârea de Guvern nr. 500/2011 modificată) şi a securităţii şi sănătăţii în muncă (Legea nr. 319/2006 modificată).

În domeniul relaţiilor de muncă angajatorii au obligaţia de a respecta prevederile art. 16 din Legea nr. 53/2003 republicată – Codul Muncii, cu privire la încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, care anterior începerii activităţii, se înregistrează în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi se transmite la inspectoratul teritorial de muncă. Primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Pe perioada desfăşurării Târgului de Toamnă, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Călăraşi va efectua controale în vederea verificării respectării de către agenţii economici a prevederilor legale menţionate mai sus, informează inspectorul-șef al ITM Călărași, Răzvan Ilie Meseşeanu.

 

 

 

 

 

 

Număr de accesări 308

About The Author

Number of Entries : 758

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top