You Are Here: Home » Actualitate » 3 instituții de învățământ se vor muta în fosta clădire a Colegiului Barbu-Știrbei Călărași

3 instituții de învățământ se vor muta în fosta clădire a Colegiului Barbu-Știrbei Călărași

Print Friendly, PDF & Email

col barbu stirbei 1În ultima ședință a Consiliului Local Călărași, din luna noiembrie, inspectorul general școlar, Constantin Tudor, a propus un proiect de hotărâre privind întrebuințarea spațiului unde a funcționat Colegiul Național Barbu Știrbei, până în această toamnă.

În plenul ședinței, inspectorul general școlar a declarat:

Constantin-Tudor „Propun mutarea în spațiul care a rămas disponibil, al fostului Colegiu Național Barbu Știrbei, a trei instituții de învățământ, de pe raza municipiului Călărași și posibilitatea creării, acolo, a unei clasei a IX-a de liceu de arte, ca structură a Colegiului Ștefan Bănulescu, unde funcționează deja două clase de pedagogic, transformând acest liceu din tehnologic în vocațional.

Aici putem muta si Palatul copiilor, care, de foarte mulți ani, funcționează în fostul internat al liceului Danubius. Dacă ne comparăm, cel puțin, cu municipiul Oltenița, spun eu că amplasarea Palatului Copiilor în centrul orașului ne va face să fim, cel puțin, la nivelul acestora.

La fostul colegiu este spațiu sufficient, iar sala de sport a fostului liceu poate fi folosită pentru formațiile de dansuri populare și modern.

Acolo poate funcționa si Centrul Județean de Resurse și Activități Educaționale (CJRAE), din fosta școală 4, unde ocupă mai mult de jumătate din acel spațiu. Iar la fosta scoală 4, putem să înființăm o școală specială, în regim extern, pentru copiii cu dizabilități, în număr foarte mare, numai în municipiul Călărași. În magaziile din spate, mutăm Centrul de carte școlară și ne dorim să avem multe manuale de repartizat școlilor din județ, așa cum am avut anul acesta, și acel spațiu, odată funcțional, nu mai este supus degradării, așa cum se întâmplă cu spațiile nefolosite.”, a declarat prof. dr. Constantin Tudor.

Proiectul de hotărâre, propus de inspectorul general școlar, a fost aprobat de consilierii locali.”

Număr de accesări 1.923

About The Author

Number of Entries : 743

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top