You Are Here: Home » De interes » 14 cercuri și-au început activitatea la Palatul Copiilor Călărași

14 cercuri și-au început activitatea la Palatul Copiilor Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Profesorii si-au prezentat ofertaÎn fiecare an, numeroși părinți doresc să îi îndrepte pe micuții lor către o activitate extrașcolară, pentru a le stimula înclinațiile native sau pentru a le dezvolta noi deprinderi. Un loc unde mulți copii ajung să desfășoare, cu mare plăcere, diverse activități este Palatul Copiilor Călărași, o instituție ce a primit recunoașterea muncii depuse de profesorii ei, datorită numeroaselor premii obținute la diverse concursuri.

Lavinia VasileCu prilejul deschiderii noului an școlar, am stat de vorbă cu directoarea instituției, Lavinia Vasile, care a oferit informații interesante părinților dornici să le ocupe constructiv timpul, copiilor lor.

„Anul acesta, avem 14 cercuri, noutatea fiind cercul de pian, alături de cercurile cu tradiție din anii trecuți, care au avut rezultate foarte bune și care au, deja, mulți copii înscriși. De altfel, sprijinim și școlile în programul de after-school, în funcție de solicitări, cu diferite cercuri ce se desfășoară în cadrul școlii.

Încă mai este perioadă de înscrieri pentru diferite activități, la Palatul Copiilor, și sperăm să ajungem tot la 1.200 de copii, ca și anul trecut.

156 de premii obținute la concursurile naționale, județene și interjudețene

Numai anul trecut, am obținut 156 de premii la concursurile naționale, județene și interjudețene și vrem să depășim această performanță, în noul an școlar.

2La rândul nostru, organizăm mai multe evenimente: concursul național de dans modern, în luna mai 2016, concursul de muzică populară: “La fântâna dorului”, concursul de zmeie, concursul „Cupa 1 decembrie”. Anul acesta, sper, să avem organizate, pe fiecare cerc, concursuri, fie locale, pentru profesorii care sunt noi, fie județene și naționale, pentru cei care sunt deja obișnuiți cu acest gen de activități.

3Părinților le transmit să se gândească și la activitățile extrașcolare, deoarece le dezvoltă personalitatea copiilor, le completează abilitățile și deprinderile învățate în școală, și, fiind activități care nu sunt obligatorii, sunt mult mai receptivi și participă cu mult drag la ele.”, ne-a declarat directorul, Lavinia Vasile.

Sâmbătă, 3 octombrie, festivitatea de deschidere a noului an școlar a fost marcată printr-un spectacol organizat de Palatul Copiilor, pe scena din Parcul Dumbrava, ce a cuprins dansuri populare și moderne, interpretare, concurs de desene pe asfalt, dar și prezentarea celorlalte cercuri, de către profesorii coordonatori, în standurile special amenajate.

 

Număr de accesări 745

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top